Головна » Архив материалов

Погане виконання випускниками шкіл простих завдань тесту зовнішнього незалежного оцінювання з математики у 2018 році свідчить про доцільність посилення вивчення математики в середній школі. Про це, під час прес-конференції, присвяченій результатам тестування, сказав директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій.

«Напевно, найбільше проблем у нас існує з математикою. Якщо з інших предметів ситуація більш-менш нормальна або стабілізована, то з математики, на жаль, у нас динаміка результатів є невтішною», - зазначив директор УЦОЯО.

Зокрема, він навів приклад одного із завдань тесту з математики на дії з дробами, які вивчаються в 7-8 класі, в якому було необхідно скоротити на 2 чисельник і знаменник і отримати результат.

«Завдання не складне. Але, на жаль, лише 52% наших випускників в 11-му класі змогли справитись із завданням, з яким повинні були працювати у 8-му класі», -зазначив Вадим Карандій

Також директ ... Читать дальше »

Просмотров: 1184 | Добавил: uthitel | Дата: 19.08.2018 | Комментарии (0)

Проти норм, що погіршують умови праці та оплату праці педагогів закладів загальної середньої освіти, закладених у проекті Закону «Про повну загальну середню освіту», виступають профспілки. Про що йдеться у цих нормах і що пропонують профспілки Педагогічне навантаження вчителя, його робочий час та оплату праці нормотворці МОН України визначають по-новому в проекті закону «Про повну загальну середню освіту». ЦК Профспілки працівників освіти і науки України у листі від 18.06.2018 № 02-5/372 направив МОН України категоричну незгоду з положеннями статті 23 законопроекту. Профспілка наголошує на неприпустимості погіршення умов та оплати праці працівників ЗЗСО.

У листі йдеться: ... Читать дальше »

Просмотров: 2434 | Добавил: uthitel | Дата: 26.06.2018 | Комментарии (0)

Право здобувати початкову освіту у школі, найближчій до місця проживання – це право за Законом чи «закріпачення»?

Дитина НЕ ЗОБОВ’ЯЗАНА, а МАЄ ПРАВО навчатися в закладі освіти, на території обслуговування якого вона проживає. І таке її право ГАРАНТОВАНЕ Законом України «Про освіту».

Відповідно до абзаців другого і третього частини 1 статті 13 Закону України «Про освіту» кожна особа має право здобувати початкову та базову середню освіту в закладі освіти (його філії), що найбільш доступний та наближений до місця проживання особи. Це право ГАРАНТУЄТЬСЯ, але не виключає можливість для батьків обрати інший заклад освіти.

Зазначена гарантія реалізується через частину 7 статті 18 Закону України «Про загальну середню освіту», згідно з якою «ПРАВО НА ПЕРШОЧЕРГОВЕ ЗАРАХУВАННЯ до початкової школи мають діти, які проживають на території обслуговування цієї школи».

Якщо батьки ... Читать дальше »

Просмотров: 1516 | Добавил: uthitel | Дата: 15.06.2018 | Комментарии (0)

У Міністерстві освіти і науки наголошують, що зарлата вчителів з 1 січня 2018 року зросте в середньому на 25%. Про це йдеться у повідомленні відомства, що оприлюднено 26 січня.

У міністерстві зазначають, що підвищення заробітних плат відбудеться за рахунок зростання зарплати для всіх бюджетників на 10,1%, додаткового збільшення посадового окладу вчителів на 10% та підняття мінімального порогу надбавки за престижність до 5%, а максимального – до 30%.

«Усі документи, що регламентують відповідне збільшення, вже набули чинності. Так, зростання посадових окладів для всіх бюджетників на 10,1% регламентовано Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік». Воно пов’язане зі зростанням прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а відповідно і розміру 1-го тарифного розряду Єдиної тарифної сітки», - повідомляють у відомстві.

Також у Міносвіти зазначають, що для продовження планового підвищення заробітної плати для вчите ... Читать дальше »

Просмотров: 3395 | Добавил: uthitel | Дата: 27.01.2018 | Комментарии (0)

Обов’язковий дистанційний курс для вчителів Нової української школи, які візьмуть перші класи у 2018 році, розпочнеться 1 лютого.

Про це повідомили на сайті студії онлайн-освіти EdEra

Навчальні матеріали публікуватимуться поступово з 1 лютого і будуть доступними цілодобово. Проходити курс (навчатися) можна у зручний для вас час та у зручному для вас місці з будь-якого пристрою (телефон, планшет, ноутбук, стаціонарний комп’ютер). Це означає, що немає необхідності розпочинати навчання одразу в день публікації матеріалів“, пояснили в EdEra.

Також на початку навчання опублікують інформацію щодо порядку оцінювання завдань, зразки завдань та інструкція виконання. Про це вчителів повідомлять на електронну пошту, яку вони використали під час реєстрації на сайті студії онлайн-освіти.

Просмотров: 1166 | Добавил: uthitel | Дата: 24.01.2018 | Комментарии (0)

Міністерством освіти розроблені Методичні рекомендації, яких мають дотримуватись потенційні автори при роботі над підготовкою підручників для учнів 10 класів.

Документом визначено рекомендації щодо формування підручників за навчальними предметами, а також визначено концептуальні засади створення підручників.

У відомстві, звертаючись до потенційних авторів наголошують, що інформація, подана у підручнику, має відповідати сучасному стану науки та враховувати, що зміст та обсяг освітніх матеріалів визначається навчальною програмою з предмета.

«Авторське структурування змісту підручника має бути обґрунтованим і не призводити до його перевантаження», - йдеться у рекомендаціях.

Окрім того, авторам рекомендовано уникати малоцікавого тексту, невиразної збідненої мова, плутанини у термінології, використання мовних штампів, громіздких висловлювань тощо.

«Філософія Нової української школи вимагає від підручника нового покоління вико ... Читать дальше »

Просмотров: 1450 | Добавил: uthitel | Дата: 15.01.2018 | Комментарии (0)

Міністерством освіти затверджений перелік шкільних підручників для 5 класу, яким наданий гриф «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України». Відповідний наказ підписаний міністром Лілією Гриневич.

До переліку включено 48 назв підручників для учнів 5-го класу з різних шкільних предметів, у тому числі підручників для навчальних закладів, викладання у яких відбувається мовами національних меншин.

Передбачається, що визначені підручники можуть бути видані за кошти державного бюджету в 2018 році.

Просмотров: 1126 | Добавил: uthitel | Дата: 15.01.2018 | Комментарии (0)

« 1 2 3