Головна » 2018 » Январь » 15 » МОН підготувало рекомендації з розробки підручників
01:55
МОН підготувало рекомендації з розробки підручників

Міністерством освіти розроблені Методичні рекомендації, яких мають дотримуватись потенційні автори при роботі над підготовкою підручників для учнів 10 класів.

Документом визначено рекомендації щодо формування підручників за навчальними предметами, а також визначено концептуальні засади створення підручників.

У відомстві, звертаючись до потенційних авторів наголошують, що інформація, подана у підручнику, має відповідати сучасному стану науки та враховувати, що зміст та обсяг освітніх матеріалів визначається навчальною програмою з предмета.

«Авторське структурування змісту підручника має бути обґрунтованим і не призводити до його перевантаження», - йдеться у рекомендаціях.

Окрім того, авторам рекомендовано уникати малоцікавого тексту, невиразної збідненої мова, плутанини у термінології, використання мовних штампів, громіздких висловлювань тощо.

«Філософія Нової української школи вимагає від підручника нового покоління виконання як традиційних дидактичних функцій (інформативної, трансформаційної, мотиваційної, систематизувальної, інтегративної, самоконтролю, розвивальної, виховної тощо), так і нових (розвитку самостійної пізнавальної діяльності учнів у інформаційному просторі, розвитку ключових і предметних компетентностей). Тому перед освітянами, науковцями стоїть нелегке завдання – пошук ефективних механізмів проходження всіх етапів написання та впровадження в практику підручників», - наголошують автори рекомендацій з підготовки підручників.

Переглядів: 1448 | Додав: uthitel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: