Контрольна робота. «Дружба і кохання» - Зарубіжна література 7 клас (нова програма) - Середня школа - Каталог статей - Учительська світлиця
Головна » Статті » Середня школа » Зарубіжна література 7 клас (нова програма)

Контрольна робота. «Дружба і кохання»
Контрольна робота.
«Дружба і кохання»

1. В якому навчальному закладі XІX століття панував дух свободолюбства та поваги до особистості?
А) Переяславському повітовому училищі; Б) В’ятському реальному училищі;
В) Единбургському університеті; Г) Царськосільському ліцеї
2. Який вірш присвячено кінозірці, яку поет кохав все своє життя? А) «Моя любов – рожевий квіт»; Б) «Чуєш…Ти чекай мене»; В) «Коли настав чудовий май»; Г) «19 жовтня».
3. Хто з поетів описав своє почуття до кузини, доньки багатого банкіра?
А) Генріх Гейне; Б) Костянтин Симонов; В) Роберт Бернс; Г) Олександр Пушкін.
4. Хто з поетів був фермером і відомим поетом? А) Генріх Гейне; Б) Костянтин Симонов; В) Роберт Бернс; Г) Олександр Пушкін.
5. Капітан «Ансельма» взяв Грея на корабель юнгою… А) з якоїсь зловтіхи;
Б) із жалощів; В) задля експерименту; Г) його попросили про це батьки Грея.
6. Які життєві обставини Олександра Пушкіна відображено у вірші «19 жовтня»? А) зустріч випускників ліцею; Б) зустріч з Іваном Пущиним; В) поетове заслання; Г) участь у декабристському русі.
7. Кого Шолом – Алейхем вважав одним із своїх літературних вчителів? А)Олександра Пушкіна; Б) Даніеля Дефо; В) Генріха Гейне; Г) Тараса Шевченка.
8. Роберт Бернс свій вірш «Моя любов – рожевий квіт» присвятив…А)своїй кузині; Б) своїй доньці; В) своїй знайомій; Г) своїй дружині.
9. До якої збірки входить вірш Генріха Гейне ««Коли настав чудовий май»?
А) «Книга пісень»; Б) «Пісня пісень»; В) «Збірка пісень»; Г) «Пісні коханій».
10. Як відреагувала Бузя на освідчення в коханні Шимека? А)почала плакати;
Б) дуже зраділа; В) не знала, що сказати; Г) розізлилася.
11. Як Лонгрен пояснював Ассоль, що значить «любити»? А) обіймав її;
Б) купував подарунки; В) міцно цілував сумні очі; Г) ніжно обіймав і цілував.
12. В якій групі авторів письменники всі свої твори підписували псевдонімами? А) Роберт Бернс, Костянтин Симонов; Б) Шолом – Алейхем, Олександр Грін;
В) Олександр Грін, Олександр Пушкін; Г) Генріх Гейне, Роберт Бернс.
Відповіді: 1 – Г, 2 – Б, 3 – А, 4 – В, 5 – А, 6 – В, 7 – Г, 8 – Г, 9 – А, 10 – А, 11 – В, 12 – Б.
13. Встановіть відповідність між автором та країною, в якій він народився.
1. Роберт Бернс А. Росія
2. Костянтин Симонов Б. Німеччина
3. Генріх Гейне В. Ізраїль
4. Олександр Пушкін Г. Шотландія
5. Олександр Грін Д. Україна
6. Шолом - Алейхем Е. Англія
Відповідь: 1 – Г, 2 – А, 3 – Б, 4 – А, 5 – А, 6 - А
14. Встановіть відповідність між назвою та уривком твору.
1. «Коли настав чудовий май» А. «Повернуся, тільки жди
І не зич добра
Тим, хто каже: «Далі йди,
Вже забуть пора»…
2. «Моя любов – рожевий квіт» Б. «Кожна її риса була виразна легка й чиста, мов ластівчин політ»
3. «19 жовтня» В. «Зачарована принцеса», - майнула думка в мене в голові… І мені здається, що я чую її голос..»
4. «Пурпурові вітрила» Г. «Служіння муз не терпить суєти,
Прекрасне мусить бути величавим…»
5. «Пісня пісень» Д. «Та де б не був я, мила, знай –
Прийду до тебе знов!»
6. «Чуєш…Ти чекай мене» Е. «Тоді я милій розказав
Мою журбу й кохання».
Відповідь: 1 – Е, 2 – Д, 3 – Г, 4 – Б, 5 – В, 6 – А.
15.Відтворіть послідовність подій твору «Пурпурові вітрила»
А. Ассоль розповідає батькові про зустріч з Еглем
Б. Ассоль запитує Грея, чи він візьме з собою Лонгрена
В.Грей замалював блакитною фарбою цвяхи, якими був розп’ятий Христос на картині
Г. Ассоль побачила незнайомця, який тримав в руках її яхту
Д. Грей став власником трищоглового галіота
Е. Лонгрен залишив морську справу і зайнявся вихованням дочки
Є. Вугляр захищає Ассоль.
Відповідь: 1 – Е, 2 – Г, 3 – А, 4 – В, 5 – Д, 6 – Є, 7 – Б.
16. Виконати одне завдання на вибір.
Написати міні – твір на тему «Казкове і реальне у повісті «Пурпурові вітрила»
Написати міні – твір на тему «Уявлення про справжню дружбу у вірші «19 жовтня»
Написати міні – твір на тему «Образи ліричних героїв у творах Р. Бернса, Г. Гейне, К. Симонова»
Написати міні – твір на тему «Україна в долі письменників, твори яких ми вивчили».

Джерело: http://Волощук Є. В., Слободянюк О. М. Світова література. Підручник для 7 класу загальноосвітніх навчальних закладів. –К.: Ген
Категорія: Зарубіжна література 7 клас (нова програма) | Додав: rudenkocv (21.03.2016) | Автор: Руденко Світлана Василівна E
Переглядів: 797 | Теги: дружба і кохання, контрольна робота | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: