Головна » 2018 » Август » 19

Перший урок 2018-2019 навчальний рік (РЕКОМЕНДОВАНІ ТЕМИ)

Перший урок в навчальному році — важлива подія як для усіх учнів, так і для їхніх батьків та вчителів. Саме тому підготовка до цієї дати повинна бути належною. Окрім урочистих заходів обов’язковим є і проведення першого уроку.
РЕКОМЕНДОВАНІ ТЕМИ
Щорічно міністерство пропонує свої варіанти тем для першого шкільного заняття. Такі теми не є обов’язковими та можу коригуватись вчителем. Важливо, щоб початок нового навчального 2018-2019 року налаштував дітей на навчання, дав їм достатню мотивацію та корисні роздуми.


Так, для початкових — 1-4-х класів, доречними стануть такі теми:
“Діти об’єднують Україну”;
“Я люблю свою країну”;
Добре тим, хто вміє дружити”;
“Краса людини — ї ... Читать дальше »

Просмотров: 1784 | Добавил: uthitel | Дата: 19.08.2018 | Комментарии (0)

Затверджені професійні стандарти вчителя початкових класів

Міністерством соціальної політики затверджений професійний стандарт «Вчитель початкових класів закладу загальної середньої освіти».

Документ визначає загальну інформацію про стандарт, навчання та професійний розвиток вчителя, а також конкретний перелік його функцій.

Загалом професійний стандарт визначає, що вчитель початкових класів має виконувати вісім основних функцій, до яких належать: планування і здійснення освітнього процесу, забезпечення і підтримка навчання, виховання і розвитку учнів, створення освітнього середовища, рефлексія та професійний саморозвиток, проведення педагогічних досліджень, надання методичної допомоги колегам з питань навчання, розвитку, виховання й соціалізації учнів початкових класів закладу загальної середньої освіти.

Також вчитель початкових класів має узагальнювати власний педагогічний досвід і презентувати його педагогічній спільнот ... Читать дальше »

Просмотров: 1637 | Добавил: uthitel | Дата: 19.08.2018 | Комментарии (0)

Проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2018 році відбулось успішно. На цьому, під час проведення прес-конференції, присвяченій результатам тестування, наголосив директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій.

За його словами, цього року УЦОЯО забезпечив запровадження кількох важливих інновацій. Зокрема, другий рік поспіль результати ЗНО випускників закладів загальної середньої освіти поточного року з трьох навчальних предметів зараховувалися як результати державної підсумкової атестації.

Директор УЦОЯО також повідомив, що результати тестування з української мови, яким, фактично, було вперше охоплено всіх українських випускників 2018 року, свідчать про значні відмінності між навчальними досягненнями випускників шкіл та учнів закладів професійної й вищої освіти.

Однією з важливих новацій у системі ЗНО поточного року було суттєве розшир ... Читать дальше »

Просмотров: 1337 | Добавил: uthitel | Дата: 19.08.2018 | Комментарии (0)

Погане виконання випускниками шкіл простих завдань тесту зовнішнього незалежного оцінювання з математики у 2018 році свідчить про доцільність посилення вивчення математики в середній школі. Про це, під час прес-конференції, присвяченій результатам тестування, сказав директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій.

«Напевно, найбільше проблем у нас існує з математикою. Якщо з інших предметів ситуація більш-менш нормальна або стабілізована, то з математики, на жаль, у нас динаміка результатів є невтішною», - зазначив директор УЦОЯО.

Зокрема, він навів приклад одного із завдань тесту з математики на дії з дробами, які вивчаються в 7-8 класі, в якому було необхідно скоротити на 2 чисельник і знаменник і отримати результат.

«Завдання не складне. Але, на жаль, лише 52% наших випускників в 11-му класі змогли справитись із завданням, з яким повинні були працювати у 8-му класі», -зазначив Вадим Карандій

Також директ ... Читать дальше »

Просмотров: 1181 | Добавил: uthitel | Дата: 19.08.2018 | Комментарии (0)